Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Reconeixement com a centre innovador

imatge

L’ensenyament a Navàs està d’enhorabona!

El dia 27 de febrer el Departament d'Educació va publicar la llista definitiva de centres amb projectes d’innovació pedagògica reconeguts, d’acord amb la RESOLUCIÓ ENS/1542/2018, de 2 de juliol. Trobareu adjunt el llistat on es fa referència als primers centres de Catalunya que reben aquest distintiu. Són 189 centres entre els prop de 5500 que hi ha a tot Catalunya. A la zona de la Catalunya Central han rebut aquest reconeixement l'Institut Escola Sant Jordi, l'Escola Ítaca de Manresa i l'Escola Vinyet de Solsona.

El curs passat, el Departament d’Ensenyament va proposar a l’Institut-Escola Sant Jordi el fet de ser valorats com a centre per a obtenir el títol de Centre Innovador, i des de l’Institut-escola es va acceptar el repte. L’IE Sant Jordi ha estat avaluat exhaustivament de totes les tasques que porten a terme al centre, la metodologia utilitzada i els resultats. Tot això segons l’Institut-Escola tenint en compte que les finalitats bàsiques de qualsevol innovació han de ser millorar l’èxit escolar de tot l’alumnat, i promoure l’esforç de tots i totes per aconseguir l’excel·lència educativa i garantir l’equitat. 

Els Projectes d’innovació pedagògica que consisteixen en iniciatives d’un centre educatiu responen a objectius de millora educativa prèviament fixats en un pla d’acció i que aporten evidències del canvi que ha significat per al centre pel que fa a les competències dels alumnes o a l’organització i gestió. Es posa èmfasi en aspectes de millora com: la cooperació i la participació, la transformació escolar i social, l’articulació entre el procés i el resultat o producte, la vinculació estreta amb l’entorn, el respecte a les individualitats i la concepció integrada i globalitzada del coneixement: interdisciplinarietat i transversalitat.

Per altra banda, el departament d’Ensenyament creu, també, que els processos de millora que culminin amb èxit han de poder ser transferits i integrats en els centres educatius. Transferir la innovació als centres garantirà un accés equitatiu a l’educació de qualitat per a tothom.

El projecte està emmarcat en els tres àmbits d’innovació aprovats per la Comissió d’Innovació del Departament d’Ensenyament en relació amb el reconeixement de la innovació pedagògica: metodologies i recursos per a la millora de l’ensenyament i aprenentatge, organització i gestió educativa, relació i cooperació amb la comunitat educativa i l’entorn.

Un dels requisits per obtenir el certificat, també és el fet d’haver dissenyat, implementat i consolidat aquest projecte en els últims 5 cursos acadèmics i evidenciar-ne les millores obtingudes.

 Des de l’Institut-escola també volen agrair a tota la comunitat educativa, docents i famílies pel fet d’haver obtingut aquest reconeixement.

Podreu sentir més informació sobre el tema en aquesta entrevista d'Ona Bages a M.Alba Casellas, directora de l'Institut-Escola Sant Jordi.

Compartir:

Darrera actualització: 12/03/2019 14:25 Total visites: 113