Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

El Maridatge esgota les invitacions i confirma l’interès pel fenomen vinyaire de Navàs

Joseba cuiner del restaurant Logos Berguedà i Arcadi Vilà, quarta generació de vinyaires del Mujal
Joseba cuiner del restaurant Logos Berguedà i Arcadi Vilà, quarta generació de vinyaires del Mujal

Quinze dies abans de la celebració del Maridatge 2017, ja no queden invitacions pel sopar que es farà el dia 9 de març al Teatre de Palà de Torroella, en el marc de la Mostra de Vins del municipi de Navàs, al qual hi assistiran unes 230 persones.
L’interès creixent d’aquesta jornada amb el vi i el fenomen del ressorgiment d’una cinquantena de nous vinyaires com a protagonistes, depassa el municipi i s’escampa comarques enllà, atrets per la curiositat de com s’està duent a terme des de fa uns 20 anys, la recuperació de vinyes i varietats autòctones, i l’elaboració de nous vins, d'acord amb les energies i cicles de la natura que cerquen una relació correcta entre l'home i la terra, l’anomenada agricultura biodinàmica.
Aquest fenomen vitivinícola, concentrat en un municipi de 6.000 habitants i 80 km2, a dia d’avui ja ha vist legalitzat un petit celler amb una projecció comercial plena d’interès per la singularitat dels seus productes, d’altres estan en procés de creació i, també comença a surar l’interès per fundar una cooperativa de vinyaires.
Aquesta realitat entronca de ple en el projecte transversal de Sobirania Alimentària que promou l’Ajuntament de Navàs alhora d’impulsar polítiques agrícoles i alimentàries, amb la voluntat de tenir dret i accés a la terra, als recursos naturals, a poder alimentar-se de forma sana i saludable, a protegir i a regular la producció i el comerç agrícola, aconseguir un desenvolupament sostenible bo i garantint la seguretat alimentària.
Premsa generalista i especialitzada, representants de cellers de diferents comarques, professionals del sector i públic en general, es trobaran al Maridatge de 2017, que presenta com a novetat la presentació de set vins i la intervenció de sis restauradors de la Catalunya Central: 6Sentits, Alberg de Castelladral, Pastisseria Mas de Navàs, Logos Berguedà de l’Ametlla de Merola, Cal Fuster de Viver i Serrateix i Casino de Valls de Torroella.

Compartir:

Darrera actualització: 25/02/2017 11:26 Total visites: 3118