Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

L’accent de Navàs a la Guia d’Enoturisme

imatge

En el marc dels actes de la Fira de Tardor, el dijous 17 d’octubre, a les 8 del vespre a la sala d’actes de la Biblioteca de Navàs, es farà la presentació de la Guia d’Enoturisme del Bages, elaborada pel sociòleg Lluís Tolosa i la sommelierClara Antúnez.
La nova guia mostra el Pla de Bages com una Denominació d'Origen de força emergent, amb dotze cellers que s’han fet un lloc i tenen un nom propi en el mercat enològic, que suma valor afegit amb allotjaments, restaurants, vins, visites culturals i vinoteques del Bages, una eina bàsica de promoció potent i de dinamització de l’economia del Bages.
El municipi de Navàs hi té un marcat protagonisme, que recorda el seu important passat vinícola amb un patrimoni espectacular (vinyes, barraques, tines, costums, espais, especialitats autòctones,...) i un futur més que prometedor amb el ressorgiment de l’activitat a càrrec de les noves generacions que han revitalitzat l’interès per la vinya i les ganes de fer bons productes a través de processos tècnicament més acurats. Els autors han trobat col·laboradors i testimonis directes d'aquesta realitat com la família Estruch i la d'Isidre Vinyas entre altres.
El pròleg de la guia és del director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés. El llibre proposa llocs per gaudir del turisme del vi i recomana uns 60 vins. En aquesta primera edició s’han publicat tres mil exemplars que es distribuiran a llibreries, cellers, restaurants, hotels i institucions".

Al final de l’acte hi haurà un tast de vins i tapes. Les places són limitades a cinquanta persones. Cal confirmar assistència trucant a l’Ajuntament de Navàs al telèfon 93 839 00 22 (demanar per Aida) o bé per correu electrònic a solerca@navas.cat.

Compartir:

Darrera actualització: 11/10/2013 09:29 Total visites: 2156