Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

L’Ajuntament donarà ús públic al solar de l’antic Cine Espanyol

imatge

El consistori de Navàs ha començat les obres per adequar l’espai per a usos públics després que l’anterior govern enderroqués l’històric edifici. Tindrà, de forma provisional, un ús polivalent que va des d’aparcament públic amb rellotge horari a plaça per a activitats culturals.

L’equip de govern, format per CUP i ERC, ha volgut obrir a l’ús dels ciutadans el solar que va quedar de l’enderroc de l’antic cinema fet el desembre de l’any 2010 per l’anterior govern. Obrir l’ús d’aquest espai significa el guany d’un nou espai públic per als navassencs i navassenques que tindrà usos molt diversos. S’adequara per a l’ús d’aparcament amb rellotge de temps limitat per a afavorir la dinamització comercial i l’aparcament dels usuaris del CAP i el mateix Ajuntament. L’espai però quedarà previst també per a l’ús en activitats de lleure, activitats socials i culturals, una mena de plaça d’ús polivalent.

Les primeres tasques que s’han iniciat és la retirada de les rajoles que encara queden de l’antic cinema per tal de preservar-les per a futures actuacions o projectes pel seu valor sentimental i històric, malgrat van quedar força malmeses de l’enderroc. Un cop retirades les rajoles es procedirà als treballs de compactació i preparació dels materials per tal que quedi un terreny pla, recobert amb tot-u que donarà més funcionalitat al sòl de l’espai. Finalment es faran els treballs d’arranjament de les tanques perimetrals i accessos. Aquestes tasques les farà en allò que no requereixi maquinària la Brigada Municipal.

Recordem que el desembre de l’any 2010, després mesos de litigi entre l’ajuntament i opositors al seu enderroc, el govern format per CIU i PSC van ordenar el seu enderroc al·legant el presumpte mal estat de l’edifici. L’edifici va ser enderrocat sense que se sabés oficialment cap previsió de nou ús o projecte, i va costar, segons es va informar, 41.655,60 €.

Compartir:

Darrera actualització: 23/01/2014 17:20 Total visites: 3172