Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

L'EDN queda segon classificat en la lliga de debat de secundària i batxillerat

imatge

L’EDN QUEDA EN 2a POSICIÓ A LA LLIGA DE DEBAT DE SECUNDÀRIA I BATXILLERAT
La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular. La Lliga neix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana.
L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal. El tema d’enguany era L’humor té límits?
Des de l’EDN vam fer la proposta als alumnes de 2n de Batxillerat i per sorpresa del professorat la resposta va ser espectacular, ja que no teníem un equip, sinó dos:
         Navàs 1: Ot Brià, Jordi Busquets, Marina Oliveras i Andreu Torres
         Navàs 2: Èric Castillo, Adrià Montagut, Gemma Soler i Marc Torrente.
El funcionament de la Lliga és el següent: primer es fa una fase eliminatòria, que es pot fer a qualsevol de les universitats dels territoris de llengua catalana i nosaltres vam optar per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.
El dijous dia 18 de gener es va fer la fase eliminatòria. Van participar-hi dotze equips, de diferents centres del Bages, Osona i Vallès Oriental. D’aquesta eliminatòria passaven a la final quatre equips, entre ells els  dos equips de Navàs. L’endemà van tenir lloc les semifinals: a la 1a semifinal es van enfrontar els dos equips de l’EDN i el triomf i el pas a la final va ser per l’equip Navàs 1.
L’altra semifinal,  entre els equips de l’Escorial de Vic i l’Institut Vic, dos grans equips, amb experiència, amb bons arguments i una posada en escena espectacular, va ser guanyada per l’Institut de Vic.
Passem a la final: nivell molt bo en els arguments i en la  posada en escena. Decisió en mans del jurat, entre els membres, una exconsellera de sanitat de la Generalitat de Catalunya.
El resultat ha estat molt igualat, però l’experiència és un grau i els guanyadors han estat els alumnes de l’Institut de Vic.
Només queda felicitar els i les alumnes de l’EDN.  Ells han estat els autèntics protagonistes i els que realment han fet la feina. Els professors els hem acompanyat, aconsellat i en moment de nervis hem intentat calmar-los, però res més. Documentar-se i preparar-se els debats ho han fet ells, i creieu-nos, això és una feinada. Ha quedat demostrat que fer un debat no és un plis-plas. Gràcies!
Esperem que el curs vinent tinguin uns bons successors.

Compartir:

Darrera actualització: 22/01/2018 10:47 Total visites: 2266