Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Les corals estrenyen llaços d'amistat

imatge

La mesura del valor del bescanvi realitzat aquest cap de setmana entre la Coral Nova de Navàs i l'Orfeón d'Usansolo de Galdakao (Bilbao), ha depassat de llarg la part musical per endinsar-se en un entramat de relacions humanes, convivència i descoberta entre les dues corals, catalana i basca, que passarà al bagatge històric i social de les dues entitats agermanades.

Amb el públic que omplia el Casal Sant Genís a peu dret va començar el concert de l'Orfeón d'Usansolo amb el cant nostàlgic de l'Agur Jaunak. Després van venir les cançons tradicionals basques, del cançoner popular i dels cants més reconeguts com Maite i Maitechu Mia a l'escenari, que presidia una ikurriña i una estelada. La coral basca fa 25 anys que la dirigeix el mestre Francisco Javier González.

Per la seva part la Coral Nova de Navàs va presentar com a novetat un acolorit repertori de cançons africanes, acompanyades al ritme de Djembe, el moviment de cossos, successió de sons i picar de mans, batecs forts i febles, curts i llargs, que van actuar de corretja de transmissió per fer participar al públic d'una gran festa musical. Per a una bona part del públic l'actuació de la coral va ser reveladora.

Les dues corals van cantar conjuntament el Rossinyol i Nerea Izango Zen. Es van intercanviar regals i l'amfitriona, va lliurar una litografia de Valentí Gubianas. La festa va finalitzar amb un sopar de germanor a les dependències de l'Escola Diocesana de Navàs.
Entre altres càrrecs municipals que van assistir al concert, aquest va ser el primer acte oficial del nou regidor de Cultura, Josep Casafont, després de la presa de possessió.

L'intercanvi musical va tenir una dimensió social i de descoberta del prepirineu, amb un recorregut panoràmic que els va dur al santuari de Queralt on van improvitzar l'Ave Maria de Victòria, la Cerdanya, Castellar de N´Hug, les Fonts del Llobregat i camí de Saldes per veure el majestuós Pedraforca.
A Navàs van tenir una recepció a la plaça de l'Ajuntament amb els Bastoners, dinar i passeig pel centre neuràlgic del poble.

La foto de portada és de Jaume Vilà.

Compartir:

Darrera actualització: 27/10/2013 20:16 Total visites: 2298