Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

L’Orfeó d’Usansolo canta amb la Coral Nova de Navàs

imatge

Aquest dissabte a les 8 del vespre, al Casal Sant Genís de Navàs actuarà l’Orfeó d’Usansolo (Galdakao), al costat de la Coral Nova en un programa d’intercanvi musical que promet moltes sorpreses i que tanca la visita que els navassencs van fer al País Basc el mes de maig passat.
Es tracta d’un concert on l’Orfeón d’Usansolo, dirigit per Francisco Javier Gonzalez, farà un programa de cançons tradicionals basques i del cançoner popular, començant amb ‘Agur Jaunak’, i on no hi faltaran ‘Maitechu mia’ i ‘Maite’.
La Coral Nova, dirigida per Joan Vidal, afronta el repte i la novetat de presentar un conjunt de cançons africanes acompanyades de coreografies.
La cloenda del recital es farà amb dos temes conjunts Rossinyol i ‘Nerea Izango Zen’.
L'Orfeó de Usansolo (Galdakao-Usansolo) va néixer el novembre de 1984 d'un grup de persones aficionades al cant i la música, que d'una manera espontània cantaven als bars i al carrer. Es van organitzar i van començar a assajar a la rectoria sota la direcció de Miguel Antonio Moreno, fill del músic galdakoztarra Máximo Moreno.
La primera actuació en públic va ser el 1985, i l'any següent ja es van constituir en orfeó inscrit a la Federación de Coros de Bizkaia. L'Orfeón de Usansolo el formen un cor mixt d'uns quaranta cantaires. Els seus directors han estat Javier González, i un any ho va fer Marta Rico i des de fa 25 anys, l’actual director, Francisco Javier González. Els seus recitals al País Basc i a fora comencen habitualment amb ‘l'Agur Jaunak’.
Acostumen a cantar anualment a la Setmana Coral de Biscaia i a la roda de concerts que organitza la federació basca. Fan intercanvis musicals dins i fora del país. Una de les actuacions que han deixat una profunda petjada en aquests primers 29 anys de vida, va ser poder cantar una missa a la basílica de Sant Pere al Vaticà, el 2007, amb el temple romà per excelència ple de gent.

Compartir:

Darrera actualització: 24/10/2013 10:03 Total visites: 2923