Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Maridatge de nota a la quarta Mostra de Vins

imatge

La quarta edició del Maridatge de la Mostra de Vins del municipi de Navàs, que protagonitzen els vins de la última collita i les propostes gastronòmiques que hi fa el cuiner David García del grup To (+) de Palà de Torroella, va passar l’examen amb nota. El Maridatge es va celebrar dijous al vespre al teatre de Palà, amb uns 200 començals.

El recent premiat Top Chef, David García, va fer valer la seva creativitat culinària i el títol aconseguit a Antena3, amb una proposta de sopar-degustació que va superar les anteriors edicions i va tenir el punt culminant amb uns espectaculars postres que eren una fantasia de raïm i xocolata, que va fer feliços a tots els gurmets.
El Maridatge va començar amb una salutació de l’alcalde de Navàs, i la presentació dels plats i vins a càrrec del cuiner i de l’enòleg Joan Soler, acompanyats dels vinyaires responsables de l’elaboració dels vins de la darrera collita.
Una crema de tubercles i salmó fumat, amb un espumós de vi ximat (garnatxa i picapoll) de Josep Batlló i Lluís Puig, va obrir el tast gastronòmic. A continuació es va fer un tast de coca de full amb calçots i pollastre, acompanyat d’un vi blanc de macabeu pur del celler de Gerard Vinyas. El tercer tast va maridat un arròs amb endívies i cansalada amb un vi negre (sumoll i garnatxa) de Cesar Casado i Josep M. Manubens. La degustació va seguir amb una suprema de lluç amb estofat de mongetes i tripa de bacallà, amb un vi negre de cent per cent sumoll de Martí Just. El darrer platet va ser una galta de porc guisada a baixa temperatura maridada amb un vi negre (ull de llebre i merlot) de la vinya de la Grava de Sant Salvador de Torroella, de Josep Torrent.
El darrer plat de la vetllada va ser la fantasia de xocolata amb un vi dolç de postres, del celler d’Arcadi Vilà del Mujal, elaborat en una bota centenària amb reducció del cinquanta per cent.

La festa va comptar amb diverses accions teatrals a càrrec de l'associació cultural del Pi Tort de Palà de Torroella.

Tots els vins del Maridatge i dels trenta productors que es van presentar a la selecció de vins es podran trobar a la Mostra de Vins de Castelladral, el proper diumenge en el marc de la Festa de l’Arrossada.
Avui, divendres al vespre, a l’Alberg de Castelladral es farà el Sopar de Vinya, amb més vins de la darrera collita i un menú de base tradicional que aplegarà a unes 60 persones.

A continuació podeu veure el reportatge del maridatge realitzat per Jaume Vilà de Canal N.

Compartir:

Darrera actualització: 30/03/2016 07:48 Total visites: 4057