Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Mercat de l’Estraperlo, tot un món alternatiu

imatge

Aquest proper dissabte 14 de desembre es farà l’últim Mercat de l’Estraperlo de l’any, i per primera vegada al poble de Navàs. Les parades es muntaran a la plaça Gaudí, al costat del mercat setmanal del poble, en horari de les 10 del matí a les 4 de la tarda.
Em Mercat de l’Estraperlo és una iniciativa del grup Ecoxarxa del Bages, petits productors que treballen els seus productes ecològics i participen gairebé en tot el procés de producció. Així es poden trobar vins, mel, aliments de temporada, melmelades, productes manufacturats i serveis. Els productors es poden intercanviar els seus productes, però també es venen al públic en general.
Per ambientar el Mercat d’Estraperlo es farà una foguera i a migdia una paella d’arròs vegetarià. Per reservar el dinar es pot trucar a l’OAC de Navàs, 93 839 00 22.
També es farà un taller i tastet de licors artesans. Cap a les 4 de la tarda es donarà per acabada la trobada que ja ha tingut altres precedents a Manresa i Camps, entre altres.
Ecoxarxa del Bages és una col·lectiu de persones que volen cobrir les seves necessitats localment, a través de l'intercanvi directe o de l'ús d'una moneda social pròpia.
La creació d'aquesta moneda social ens permet definir entre totes i de forma horitzontal i assembleària, quines són les regles que volen per utilitzar-la, de cara a que els ajudi a establir unes relacions comercials més justes, properes i transparents. Així són menys vulnerables a les pressions i interessos dels poders econòmics, es diguin bancs, grans cadenes de producció i o de distribució, immobiliàries...
A mesura que es van cobrint les seves necessitats a través de l'Ecoxarxa i utilitzem menys els €uros, guanyen autonomia i sobirania econòmica.

Compartir:

Darrera actualització: 12/12/2013 10:50 Total visites: 3094