Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Mostra de nines antigues

Nines franceses i alemanyes duen el logo de la tortuga
Nines franceses i alemanyes duen el logo de la tortuga

Una mostra de setanta nines antigues, de cartró pedra, de porcellana, de plàstic, roba o ceràmica, són les protagonistes d'una singular i atractiva exposició que es podrà visitar el proper cap de setmana a l'antic bar 'La Esquina' de Navàs, en el marc de la festa del barri de cal Miquel que se celebra els dies 27, 28 i 29 de setembre.

Les nines són de la col•lecció particular de Marina Soler, d'Olost de Lluçanès, que en té més de dues-centes. L'interès per a col•leccionar nines li va venir de la seva afició a fer vestits a mida per nines, i després de tota una vida treballant a la confecció. El seu art es podrà veure a la Fira de Tardor de Navàs on hi tindrà una parada.
Les joies de la corona d'aquesta exposició són nines franceses i alemanyes de finals de segle XIX, també les populars 'Mariquita Pérez' creades a la postguerra espanyola i posades a la venda en aquell moment al preu de 100 pessetes, quan el salari mig era de 10 pessetes i només les elits socials podien comprar-les, com va ser el cas de les filles de Franco, Eva Perón o les actrius Grace Kelly i Carmen Cervera, entre altres. Algunes d'aquestes nines tenen fins i tot el seu llibre de família.

Aquesta original iniciativa ha estat impulsada per la Comissió de Festes i d'algunes veïnes del barri  amb la bona predisposició de Marina Soler.


Les nines són per tradició, l'estrella de les joguines i cada època les ha adaptat a la seva manera de viure i a les modes. Els nens i les nenes han fet de les nines un bona companya de jocs i de viatge, relació que els hi proporciona un especial valor sentimental.
Els horaris de visita de l'exposició que és gratuïta són: divendres de 19 a 22 hores; dissabte de 18 a 22 hores; diumenge de 12 a 14 hores i de 17 a 22 hores.

Compartir:

Darrera actualització: 24/09/2013 10:00 Total visites: 3102