Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

S'aprova el pressupost pel 2019 amb una forta previsió d'inversions

imatge

EL GOVERN DE NAVÀS APROVA EL PRESSUPOST PER AL 2019 AMB UNA PREVISIÓ D’INVERSIONS ELEVADA

Aquest dilluns 11 de febrer al ple municipal es va aprovar el pressupost per a l'any 2019, amb els vots favorables de la CUP, que governa en majoria, i l’abstenció dels regidors d’ERC i PDeCAT, mentre que el regidor del PSC no va poder assistir al Ple per motius laborals.

El pressupost puja a un total de 9.697.497,17€, prop d’un 19% respecte el del 2018, que es va aprovar durant el mes de juny. Els pressupostos presenten un fort augment de les inversions, que s’han triplicat i ascendeixen a un import de 2.268.615,11€, i que contemplen un total de 35 inversions entre elles les més destacables serien la rehabilitació del Casal Sant Genís, la reforma de la Residència, el reasfaltatge d’un tram de la carretera Berga, l’obertura del passeig del Pla de l’Alzineta (passeig Circumval·lació), la rehabilitació de l’ala esquerra de l’Escorxador i la urbanització dels carrers Alcalde Serra i Valldeperes, aquesta última acordada amb la majoria del veïnat per realitzar-la mitjançant contribucions especials. La majoria d’aquestes inversions se n’han realitzat els projectes durant aquest darrer any i ara es podran començar a realitzar.

L’equip de govern de la CUP preveu que les diferents inversions s’aniran realitzant durant tot l’any, tot mantenint l’equilibri de tresoreria; en alguns casos s’han introduït en el pressupost per tal d’avançar-ne la planificació i poder fer la licitació el més aviat possible, malgrat ser conscients que les obres començarien durant la propera legislatura i s’acabarien durant el primer trimestre del 2020. D’aquestes 35 inversions, algunes van vinculades a subvencions per un import d’aproximadament mig milió d’euros, contribucions especials i que la resta es pagaran amb la incorporació de part del romanent estalviat dels darrers anys, i això farà que l’import dels crèdits a demanar no passi dels 400.000€, sumats a un ajut de caixa de la Diputació de Barcelona.

L’alcalde i regidor d’economia, Jaume Casals, va sintetitzar l’estat econòmic de l’Ajuntament, tot explicant els diferents deutes i la planificació de pagament que hi ha, tot destacant que enguany es pagaran 419.989,03€ vinculats a aquests crèdits als que cal afegir-hi uns interessos de 15000€, tot remarcant que ara mateix l’ajuntament té un endeutament considerat menor i a final d’any només faltaran per pagar aproximadament 1.800.000€ a un interès força baix. També cal destacar que augmenta lleugerament el capítol de personal, però bàsicament per personal vinculat a subvencions, fins a un total de 12 persones.

Per últim, en el Ple es va destacar l’endreça que s’ha anat fent en l’àrea econòmica, també aconseguint aprovar el ple durant el primer trimestre de l’exercici, i també es van comentar les diferents compres a plaços i sense interessos que s’han realitzat del Casal Sant Genís, els terrenys del Passeig del Pla de l’Alzineta i la carretera de Castellet). En el mateix ple també es va aprovar el pressupost de l’empresa municipal Serveis Municipals de Navàs que ascendeix a més d’1 milió i mig d’euros, i que contempla la gestió directa de l’aigua, l’Eix (gimnàs-piscina coberta) i la recollida de residus Porta a Porta.

Us adjuntem un document amb el resum de les principals dades de les despeses del pressupost acompanyades d'algunes explicacions que esperem que us ho facin més entenedor.

Per les persones que no vàreu poder seguir el ple en directe per la Veu de Navàs comentar-vos que com sempre el Canal N emetrà el ple aquest cap de setmana el dissabte (15:18), el diumenge (13:18) i el dilluns (21:18). Sinó sintonitzeu el Canal N, que és una de les millores previstes en el pressupost, podeu veure el ple en l'enllaç que us deixem a sota, a partir de les 2h 19. 

https://www.youtube.com/watch?v=jbqw98MSMY0

Compartir:

Darrera actualització: 28/02/2019 19:40 Total visites: 524

Documentació