Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Pla Especial de Protecció del Patrimoni

imatge

El cap de servei de Patrimoni de la Diputació, Joan Closa, acompanyat del seu equip tècnic, van presentar dimarts al vespre a la sala d’actes de la Biblioteca de Navàs, el projecte de Pla Especial de Protecció del Patrimoni que té per objectiu establir un marc normatiu i posar en valor els elements arquitectònics, històrics, arqueològics, ambientals i sentimentals que defineixen el municipi i que cal conservar.

L’acte el van presentar l’alcalde de Navàs i el regidor de Planificació Urbanística, Jaume Casals i Xavi Pons, respectivament.
Un equip interdisciplinari de tècnics treballaran durant un any per fer un estudi del patrimoni, fent fitxes amb diferents categories per redactar finalment un document de gestió urbanística que determinarà què es protegeix i com.
El projecte parteix de la metodologia del coneixement sobre el què tenim, una reflexió per saber què cal fer, propostes d’intervenció per saber com s’ha de dur a terme i la conservació amb distints nivells de protecció i catalogació.
L’acte va aplegar a representants de les entitats veïnals de Palà de Torroella, Navàs, Castelladral i el Mujal, membres d’associacions culturals i cíviques, propietaris i veïns del municipi.


Revisió del Catàleg de Masies

A continuació de la primera xerrada, se’n va fer una segona, referent a la revisió del Catàleg de Masies, amb la voluntat d’ampliar i millorar les fitxes de més d’un centenar de masies que hi han al municipi de Navàs i que ja van ser catalogades l’any 2009. La revisió de l’inventari el coordinarà l’arquitecte del POUM, Miquel Estruch. Tots els propietaris de masies interessats en el tema tenen un mes per demanar l’ampliació d’elements afectats pel Catàleg de Masies i presentar la documentació que acrediti construccions anteriors a 1956, i que existeixen al voltant de l’edifici principal de la finca, amb la finalitat d’ampliar-ne els usos.

Compartir:

Darrera actualització: 04/02/2015 14:32 Total visites: 2825