Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

ANDREU VEÀ, PARLARÀ AVUI SOBRE ELS INVENTORS D’INTERNET

imatge

Avui dimarts, dia 29 d’abril, a les 5 de la tarda al Casal Sant Genís de Navàs, el Dr. Andreu Veà parlarà dels inventors d’internet, dels seus orígens i com evolucionarà de cara al futur.

L'acte s'enmarca en el TICdate de la Fira de Primavera 2014.

La biografia del Dr. Andreu Veà i Baró.


The Internet Biographer. Presidente de la Internet Society (ISOC-ES)


Nascut a Sant Feliu de Guíxols (Girona) l’any 1969.


Doctor enginyer en Telecomunicacions (especialitat Internet), enginyer superior en Electrònica, Andreu Veà, és màster en Gestió de Tecnologies de la Informació. Als dotze anys va tenir el seu primer ordinador, amb 3 KB de memòria, i la seva primera experiència a les xarxes internacionals data de 1986. 


Des de l’any 1992, porta la paraula internet en a la seva targeta de visita, tan a la empresa privada com a l’Administració o la universitat, on ha compartit el seu coneixement amb diferents generacions d’ enginyers. Després de descobrir de forma prematura la potent màgia de la xarxes, ha contribuït al desenvolupament del mercat espanyol a mitjans de la dècada de 1990 posant en contacte per primera vegada moltes empreses i cofundant l’any 1994 el quart proveïdor espanyol d’Internet.
Defensor dels mètodes i usos de internet


L’any 1998, Retevisión-Auna el va contractar com a responsable d’internet pel llançament del seu ISP (iddeo). Allà va dissenyar un original sistema tècnic de xarxa que permetia a l’operador oferir un accés gratuït a internet i la primera tarifa plana telefònica a Espanya, duplicant el número d’usuaris d’internet en el país en menys d’un any.


Ha estat i és un gran defensor dels mètodes i usos d’internet, antagònics als dels «operadors clàssics», promou i presideix ESPANIX i la instal·lació de dues còpies (Madrid i Barcelona) d’un dels 13 root-servers globals de noms de dominis (DNS).


La seva tesis doctoral sobre tecnologia, història i estructura social d’internet (ha estat durant 9 anys en el Top-25 de les tesis més consultades, 250.000 còpies), va ser convidat per Vint Cerf (considerat el «pare d’Internet») per continuar el seu original treball a la Universidad de Stanford (California, USA), des de on dirigeix el seu programa internacional d’investigació (WiWiW.org).
Elegit únic membre europeu d’Internet Hall of Fame


Avui en dia contribueix al llançament d’implantació d’empreses espanyoles de base tecnològica a Silicon Valley i es un eminent expert, representant d’Espanya com a seleccionador nacional i com a jurat global en los World Summit Awards, els premis globals d’internet i d’aplicacions mòbils de la UNESCO.


Es cofundador i president de la Internet Society (ISOC-ES) i ha sigut elegit únic membre europeu a Internet Hall of Fame (advisory board).


Andreu Veà, en l’actualitat té plantejats com a nous reptes la connexió a internet de 5.000 milions d’habitants i millorar la qualitat de vida de les persones, en zones poc desenvolupades del planeta mitjançant la utilització intensiva, ubiqua i nòmada d’internet.

Compartir:

Darrera actualització: 29/04/2014 10:37 Total visites: 4649