Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

EL CASAL SANT GENÍS JA ÉS DE PROPIETAT MUNICIPAL

imatge

El passat divendres 24 d’agost es va fer efectiva la compra del Casal Sant Genís per part de l’Ajuntament de Navàs. El local, fins el moment era propietat de la Parròquia de Navàs i l’Ajuntament en pagava un lloguer mensualment. Les negociacions entre les diverses parts s’han allargat fins a un any i mig, en part perquè s’havia de resoldre un problema sobre la titularitat de l’edifici. Amb tot, s’ha pogut arribar a un acord econòmic que considerem que té unes condicions prou satisfactòries. El preu d’aquesta compra-venda per a l’Ajuntament de Navàs és de 300.000€, que es pagaran en pagaments fraccionats i sense interessos de forma anual. El mateix dia 24 ja es va realitzar el primer pagament que ha sigut de 50.000€, el segon pagament es farà l’any vinent per un import de 40.000€ i llavors hi haurà set pagaments de 30.000€ fins l’any 2026). A més, l’Ajuntament també s’ha compromès en la cerca d’un espai on Càritas hi pugui desenvolupar la seva tasca, que fins ara es feia al primer pis del Casal Sant Genís.

Fins ara l’Ajuntament era llogater de l’espai, però des del setembre del 2017 es va arribar a un acord (amb retroactivitat de dos mesos) per tal de no haver de pagar més el lloguer fins que no es resolgués el tema de la titularitat i la compra-venda de l’edifici.

 

Remodelació i nous usos

Amb la compra del Casal Sant Genís, seguim amb la voluntat de millorar aquest espai. De moment ja s’hi havien fet diverses millores a nivell de seients i també s’havia embellit amb murals d’en Valentí Gubianas a les parets exteriors i també una d’interior, que es mantindrà. Fa temps que creiem que la gran quantitat d’activitat cultural que es desenvolupa en aquest espai necessita anar acompanyada d’unes millores que requereixen una inversió econòmicament força important i creiem que té molt més sentit fer-la tenint el local en propietat. D’aquesta manera el poble guanyarà un espai que serà polivalent després de la remodelació que s’hi farà on, a grans trets, es farà un rentat de cara a tot l’espai, una millora de la sonorització, la climatització i la il·luminació i també un anivellament de la platea amb la posterior instal·lació de grades retràctils.

A més, el fet de tenir el local en propietat i en condicions permet que des de la regidoria de Cultura ens podem presentar a diverses subvencions per millorar la programació, com serien la participació en l’ODA (Oficina de Difusió Artística) i la Xarxa d’Equipaments Escènics Municipals. També des de la regidoria d’Educació es vetllarà perquè el curs 19-20 ja s’hi puguin realitzar les activitats del projecte «Anem al Teatre», projecte del que actualment ja en gaudeixen els centres escolars del poble, però s’han de desplaçar a pobles veïns, i ja ho diuen que la cultura, com més a prop millor.

 

Quan serà realitat?

Ara ens toca realitzar un seguit de tràmits a nivell del pressupost municipal per poder disposar d’una partida econòmica per poder licitar les obres de millora i adequació de l’espai. El projecte d’aquestes obres, que es va presentar a la Fira de Primavera, l’ha realitzat l’empresa navassenca LaVolta, i s’ha quantificat el cost de la reforma en quasi uns 600.000€. Tan aviat com haguem pogut endreçar la part econòmica portarem el projecte a licitació per veure quina empresa realitza l’actuació. La voluntat és realitzar l’actuació tan aviat com sigui possible, però mai res és tan ràpid com voldríem i sempre hi ha uns temps per realitzar-ho; al mateix temps estarem sempre vetllant que les obres no afectin períodes importants d’activitat en aquest espai, però també lluitant perquè tan aviat com sigui possible la reforma de l’espai sigui una realitat i el Casal Sant Genís esdevingui un important centre d’irradiació cultural per el nostre poble.

Compartir:

Darrera actualització: 07/09/2018 19:45 Total visites: 1946