Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Navàs explora la creació d'un Banc de Terres per incentivar la producció agroecològica

imatge

En el marc del projecte de Sobirania Alimentària, que ha engegat l'Ajuntament de Navàs, s'estudia la possibilitat de la creació d'un banc de terres es que busca apropar propietaris de terrenys agrícoles en desús i persones interessades en dedicar-se a l'agricultura ecològica.

L’objectiu és reactivar l’activitat agrària, generar i consolidar ocupació i riquesa estable, sostenible i responsable al nostre territori, tot apostant per un model de producció, comercialització, distribució, transformació i consum d’aliments agroecològics i de proximitat. Aquestes primeres trobades, la primera de les quals es va recentment a Palà de Torroella (Navàs), són una primera presa de contacte per explicar el projecte i fer un primer anàlisi de la viabilitat d'un banc de terres al municipi de Navàs i entorn. Així, aquest divendres 31 de març, a les 8 del vespre, a Castelladral.

Hi han al nostre país altres experiències de bancs de terres com al Garraf,  a les Terres de l'Ebre, al Priorat o a la zona de València, o al ses Illes. El banc de terres pretén crear un registre de finques en desús on els propietaris estiguin disposats a arrendar-los i l'ajuntament posar-hi en contacte persones interessades a treballar-les, i crear petites economies.
http://surtdecasa.cat/centre/menjar-i-beure/sobirania-alimentaria-navas

Per més informació sobre el projecte Navàs Sobirania Alimentària:

sa@navas.cat

alminanadj@navas.cat

93 839 00 22

 

Compartir:

Darrera actualització: 30/03/2017 11:56 Total visites: 4122

Documentació