Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Navàs recupera la memòria popular a l'entorn de la vinya al municipi​

Llaurant a la vinya de Maçaners (Castelladral) el 1965. Font. Arxiu fotogràfic digital de Navàs
Llaurant a la vinya de Maçaners (Castelladral) el 1965. Font. Arxiu fotogràfic digital de Navàs

L'Ajuntament programa un taller per al proper dissabte que busca recollir vivències dels vinyaires i la gent que va conviure amb aquest conreu

El municipi de Navàs treballa per recuperar la memòria popular a l'entorn del conreu de la vinya al municipi. En el marc d'aquest projecte, el pròxim dissabte, 4 de novembre, a les 11 del matí, s'ha programat un taller obert per parlar sobre el passat de la vinya al terme municipal. Es farà a les 11 del matí a la sala de plens de l'Ajuntament de Navàs.

El taller busca recollir la memòria popular entorn el fenòmen de la vinya a Navàs, no només des de l'òptica del vinyaire sinó de la població que va conviure  amb paisatges de vinyes i el comerç de vi. Des del consumidor del vi local, el restaurador, el veí del vinater, o el qui en feia el transport,...  el taller és obert a qualsevol persona que hagi tingut vinculació o simple interès pel món de la vinya, un cultiu que ha definit gran part de la història del municipi.

Per participar-hi, no  cal tenir coneixements específics sobre el tema, només la curiositat o les ganes d'aportar-hi aquelles experiències personals que il·lustrin la realitat d'aquest passat.

Els responsables del projecte fan una crida a aportar-hi, en cas de tenir-ne, material gràfic o fotogràfic, que contribueixi a dibuixar una realitat que és identitària; també entre tots es recuperaran topònims i indrets on els ceps van fructificar en el passat, i totes aquelles curiositats que gravitin entorn del raïm i del seu suc.

Compartir:

Darrera actualització: 07/11/2017 13:43 Total visites: 2401