Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Producció Agrària Ecològica en cultius extensius de secà

imatge

Jornada tècnica sobre Producció Agrària Ecològica en cultius extensius de secà.

 

24 d'abril, Alberg de Castelladral (Navàs).

 

De manera lenta però progressiva i imparable, any rere any augmenta a Catalunya tant la producció com el consum d’aliments ecològics. L’augment de la superfície cultivada d’acord amb els mètodes de la producció agrària ecològica es dóna des de fa ja més de vint anys, arreu del país i en tots els sector productius. Tanmateix, encara hi ha molts productors que tenen dubtes sobre la viabilitat tècnica i la rendibilitat econòmica de fer agricultura ecològica en els seus territoris i àmbits productius.

 

L’objectiu d’aquesta jornada tècnica és doble. Per una banda, transferir els aprenentatges de la pagesia que conrea cultius extensius de secà i ha fet amb èxit la conversió a la producció agrària ecològica. Per altra banda, crear un espai d’intercanvi i de debat entre la pagesia que fa producció convencional i la que fa agricultura ecològica. La jornada s’emmarca en el projecte de promoció de la transició agroecològica a Navàs, impulsat per l’Ajuntament de Navàs i l’Associació Arran de terra.

 

Programa:

 

16.30 h Benvinguda

 

16.45 h Presentació de la jornada. Il·lm. Sr. Jaume Casals, Alcalde de Navàs.

 

17.00 h La importància de tenir cura del sòl. Sra. Neus Vinyals, responsable d’assessorament i formació de l’ERA, Espai de Recursos Agroecològics.

 

17.45 h Produir cereals ecològics, una bona oportunitat de negoci. Sr. Josep Oliveres, gerent del Celler Cooperatiu de Salelles.

 

18.30 h Pausa amb tastet de dolços locals i sucs ecològics

 

19.00 h Producció ecològica de llegums, cereals i farines. Sr. Josep Mestre, productor ecològic de llegums, cereals i farines.

 

19.45 h Producció ecològica de vedella. Sr. Just Serra, productor de vedella ecològica de Trullàs.

 

20.30 h Cloenda de la jornada. Sr. Joan Fernández, Regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Navàs.

 

 

En acabar la jornada podrem gaudir d'un tast de productes de proximitat i ecològics elaborats per la cuina de l'Alberg de Castelladral.

 

Més informació:

sobiranies@navas.cat

 

 

NAVÀS SOBIRANIA ALIMENTÀRIA

Compartir:

Darrera actualització: 20/04/2018 14:36 Total visites: 2953