Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Navàs viu el moment culminant de la Festa Major amb la proclamació de les pubilles i els hereus.

imatge

L’institut escola Sant Jordi fa del pregó una versió menuda de la Festa Major, amb recreació de les comparses.

Nit màgica la que es va viure ahir a la nit a la plaça de l’Ajuntament de Navàs amb la proclamació de les Pubilles i els Hereus. L’Anna Busquets, en Miquel Soler, la Mireia Curtichs, en Xavier Tardà, la Laura Escudé i en Martí Castanyer seran els encarregats de representar el nostre poble arreu del País des d’ara i fins la Festa Major de l’any vinent.

Com ja és tradicional, després de la proclamació una plaça plena de gom a gom va escoltar atentament el pregó de Festa Major, enguany a càrrec de l’Institut Escola Sant Jordi, Premi Flama, que va fer un repàs de la seva història i a la vegada va reclamar un nou edifici que pugui acollir la secundària en un futur proper.

L’alumnat  va ser el gran protagonista del pregó, amb una recreació dels balls de Festa Major. Així, es van poder veure el ball de cascavells, el de nans i el de gegants i una sardana final que van fer les delícies del espectadors.

L’alcalde, Jaume Casals, va aprofitar el seu discurs per fer un reconeixement a la tasca del professorat de l’escola pública i va carregar amb contundència contra aquells que volen eliminar el sistema d’immersió lingüística. També va reivindicar la tasca que està duent a terme l’Ajuntament en matèria d’igualtat, recordant que enguany el municipi s’ha dotat d’un Pla d’Igualtat de Gènere i demanant que la Festa Major esdevingui un espai de respecte i llibertat.

La Festa Major segueix avui a bon ritme. La plaça de l’Ajuntament serà l’escenari aquest migdia del l’acte més tradicional de la festa amb el ball de bastoners, cascavells, nans i gegants i les sardanes. I encara dues nits amb bona música i bon ambient.

Compartir:

Darrera actualització: 28/08/2016 16:32 Total visites: 2994