Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Mostra de verema i productes ecològics

imatge

Dins el marc de la Fira de Tardor, el dissabte 19 d’octubre es farà la segona edició de la Mostra de Verema i Productes Ecològics que dóna protagonisme al món dels vinyaires del municipi de Navàs, els fruits de la terra respectuosos amb el medi ambient i que aposten clarament per l’ecologia.
La plaça i el carrer de l'Església es bastiran amb maquinària antiga, una exposició d'eines per treballar la terra i la vinya, ceps decorats, diversitat de productes i aviram ecològics, trobada de plaques de cava relacionades amb la verema, degustacions de pa, mel, formatge i oli. També es farà una demostració de com s’elabora el vi bullit i de talla de troncs.
La jornada començarà amb un esmorzar de verema amb botifarres, pa i tomàquets ecològics, una visita guiada per tines de diferents productors de vi a Navàs, la presentació i degustació dels vins ecològics del Celler Fargas de Salelles, xafada de raïms i concurs de beure amb porró.

Seguidament s'iniciarà una visita guiada "al passat vitivinícola de Navàs" fent un recorregut per tines antigues, tines noves, amb la maquinària, i els estris que es feien abans i les que avui es fan servir. A les 11 del matí es farà una demostració de funyar (xafar) el raïm amb els peus descalços per tal de treure'n el most. Una vegada obtingut el suc es procedirà a fer el procés per obtenir vi bullit, una de les moltes possibilitats que dóna aquest producte.

Les regidories de Medi Ambient, Món Rural i Promoció Econòmica han impulsat la segona edició de la Mostra de Verema i Productes Ecològics amb l’objectiu de dinamitzar-ne el consum ecològic i de proximitat, i alhora potenciar l’activitat vitivinícola de Navàs.

Durant el matí les botigues de Navàs posaran els aparadors al carrer i col·laboraran en la confecció d’un carretó ple de regals que se sortejarà entre la seva clientela.

Compartir:

Darrera actualització: 30/03/2016 08:02 Total visites: 4439