Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Navàs s’integra als programes Leader

imatge

Ahir dilluns el regidor de Món rural, Joan Fernández, i la tècnica de Medi Ambient van assistir a la Jornada tècnica de referència del Leader 2014-2020 de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central que es va celebrar a Moià.

Des de l'Ajuntament s'ha treballat perquè el municipi quedi inclòs en aquest Programa de Desenvolupament Rural europeu i que es faci amb el Grup d'Acció Local “Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central”, amb seu a Berga, per coherència amb les dinàmiques territorials generades amb aquesta zona. La incorporació de Navàs al Leader permetrà el finançament de projectes de desenvolupament rural sorgits des del territori, mitjançant fons europeus.

El nou període Leader 2014-2020, d'acord amb l'Estratègia Europa 2020, es basa en el creixement intel·ligent, sostenible i integrador de les zones rurals. Durant la jornada es va reflexionar sobre l'actual model Leader i es van crear taules de treball per tal de definir les estratègies a seguir els propers anys: tipologia d'inversions a prioritzar, criteris de valoració i de finançament dels projectes i de difusió dels ajuts. La jornada va permetre debatre i posar sobre la taula els nous reptes per al desenvolupament rural per implicar els agents econòmics i socials del territori i per detectar els potencials i les estratègies a seguir per un territori de qualitat.

Compartir:

Darrera actualització: 21/10/2014 11:40 Total visites: 2392