Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Rebuda popular a Navàs dels participants a la travessa a cavall del Tricentenari

imatge

Amb expectació i ambient popular s’ha rebut aquest dijous a la plaça de l’Ajuntament de Navàs, a la vintena de genets que participen en aquests primers trams de la travessa a cavall del Tricentenari (1714-2014), entre les poblacions de Cardona i Barcelona. L’etapa d'aquest dijous era entre Viver i Serrateix i Monistrol de Calders.

L'acte ha estat organitzat per l'Ajuntament de Navàs, l'Hípica La Cometa i Navàs per la Independència dins la travessa organitzada per la Federació Catalana de Turisme Eqüestre i l'Agrupació Exursionista "Catalunya". El centre de turisme eqüestre Cavalls de Trulls ha estat qui ha organitzat i coordinat part de la travessa i ha permès a Navàs posar el seu grà de sorra en aquest esdeviment.

La comitiva va arribar al voltant de la una del migdia, encapçalada per un genet que lluïa l’antic uniforme de gala dels Miquelets, i que en aquest cas era el regidor de Món Rural de l’Ajuntament de Navàs, Joan Fernández. L'alcalde Jaume Casals els ha donat la benvinguda i tot seguit han fet un entrepà per seguir endavant amb la seva ruta cap a Balsareny, passant per la Ctra. De Berga i prenent el camí de l’antiga via del tren, fins a Monistrol de Calders.

El Cap i dos agents de la Policia Local de Navàs van també acompanyar a cavall als participants de la travessa juntament amb dues membres de l'Hípica La Cometa. Protecció Civil de Navàs va participar en la seguretat a la plaça.


La tercera etapa anirà de Monistrol de Calders a Castellar del Vallès, i la quarta i última etapa és la que arribarà a Barcelona el 7 de setembre, el diumenge abans de la data de rendició de Barcelona. Durant aquesta arribada, es farà l’entrada a Barcelona sent rebuts per la Coronela a la Ciutadella i la comitiva anirà fins al Museu d’Història de Catalunya, al costat del moll. Un cop allà es farà una emotiva rebuda als membres que han realitzat la travessa des de l'Illa de Mallorca. Tots els participants es dirigiran a fer un homenatge al Fossar de les Moreres i al monument a Rafel Casanova, lloc on acabarà l’acte, on està previst que hi participin alguns genets navassencs.

 

Enllaç:

http://www.fcturismeequestre.cat/

Compartir:

Darrera actualització: 06/09/2014 14:05 Total visites: 3141